Thursday, 12 April 2012

Dulu dan sekarang?

Hai Assalamualaikum. Hmm? Dah lame rasenya aku tak update blog kan? Pergh dah berhabuk dah blog nie. Okay Stop, Entry yang mencarut tu aku dah lame delete. Taknak lah mengaibkan sape sape. Okay dosa sendiri tanggung lah. Dan aku dah takda kena mengena lagi dengan diaorang. Diaorang? Sape tu? Hmm, Entah aku pun dah tak ingat. Semua orang tak kan perfect, percaye lah. And now, dua dua dah tahu dosa pahala kan? Okay. Good. And Now ade lagi yang still tak puas hati lagi dengan aku nie. Entah JEMBALANG mane yang dok dengki dengan aku, dok iri hati lagi dengan aku. Dok hantar message kat C-box kegebik! Okay, ikut kau nak hantar aper haters, Remember! Me Love you so much :* Heh, Okay stop, aku bukan nak story pasal nie okay. Aku nak cerita sikit perbezzaan DULU dengan SEKARANG.

Yes, Dulu dengan sekarang? Banyak bezanya. Yelah dunia dah semakin maju. Monyet pun boleh naik moto. Eh, ade ke? Kay merepek sikit. Eleh, Okay Perbezaan dulu dengan sekarang? Yes memang banyak bezanya! Meyh tengok gambar sat, Gambar credit En.Handsome


Yes nie perbezaan dari segi sosial. Hahaha, Tengok DULU? Nak dengar musik dengar kat radio? SEKARANG? Nak dengar lagu? Lahai, Youtube? Musik Dumper? 4Shared melambak, Siap boleh download lagi. Kan? *Sila Hangguk* Okay DULU nak Tengok movie tengok kat rumah, Terpaksa beli CD/DVD bagai and mesti ade DVD Player. Nak tengok movie sama sama lah katakan? Hahaha, Yes, tu aku dulu mase tingkatan 1, Balik dari kampung ayah terpaksa singgah GIANT. Nak beli DVD player baru lah katakan, And esoknya terus tengok Movie, Tak silap aku, Tengok movie Tentang Bulan tuu. Lahai, Best kot cerita tu. Hehe Tapi SEKARANG? Nak tengok movie? Lahai, Website melambak, tinggal click je, And tunggu. Tonton pun ade kot. Haha, Tengok canggihnya zaman sekarang. 

Kalau aku nak huraikan satu satu isi penting kat atas memang takkan habis. Pehhh, macam buat karangan bergambar time sekolah dulu. Peh rindu seyh ;'/ K Stop mengingati zaman persekolahan. Yes, Zaman persekolahan ialah zaman yang paling Hebat. Yes HEBAT (Y) awesome ;'/ Aku rindu cikgu cikgu kawan kawan. Suasana kelas Huhuhhhhh. Okay Stop farhanah, Kite kembali kepada Topik asal harinie. Yeah DULU dan SEKARANG? Hmm? Yes banyak bezanya? Orang pun boleh berubah, nie pulak ekonomi dunia? Barang barang dunia? Pergh Takpayah hairan lah 10 Tahun akan datang, kite boleh tidur sambil bawa kereta. Yes tu hebat namanya! Tak hairan lah budak kecik sekarang dah dimanjakan dengan IPAD? IPHONE? BLACKBERRY Bagai. Aku yang dah besau nie, Baru dapat pakai Samsung Corby. Cehh, Samsung Corby je kan. Tu pun dah bersyukur. Alhamdulillah. :) 



Hahaha, Kadang kadang kite tak terpikir kan? Yang hidup dulu dengan sekarang nie? Dan Sekarang lagi canggih, Budak budak sekarang lagi cangih. Pehhhhh, Untung ler kan? K Okay Kite kena ingat jugak. Yang dunia nie dah akhir zaman. Bawa bertaubat lah cepat, Eh? Yang still tak tutup aurat tu, Tutup lah ek, Yang dok upload gambar tak tutup aurat tu. Delete lah cepat okay? Bila bila je ALLAH boleh tarik nyawa kite, Bila bila mase jugak ALLAH boleh tarik nikmat yang DIA dah bagi kat kite. So, Please bersyukur and Please Sedar diri Okay?  And This, Take A note :)
Aku tak mention sesiape, Pada yang terasa Baguih lah, K

Semoga ALLAH mengampunkan dosa dosa kau. Aku malas cakap banyak :P Sape yang terase tu silalah, Ingat aku Heran? Meyh Ciuman setepek, Berminat? 

Nong, XOXO



6 comments:

  1. take revenge! :D hahaha :B

    takde ah, sabar jela. setiap perbuatan jahat akan mendapat balasan. x dpt kat dunia, kat akhirat menunggu ;)

    ReplyDelete
  2. @wani ★ mis0pink ; Takpe, saya bukan jenis orang yang suka berdendam. Hmm? K Yup betul tu. Meyh Sep sikit :*

    ReplyDelete
  3. Sabar k nong selagi boleh sabar, kau sabar. Senyum tak perlu kata apa apa *jogetjoget

    ReplyDelete
  4. @ Afiqah Sanusi ; Hahaha. Yes Tu sudah semestinya Sabar Sabar Sabar dan Sabar *IkutJoget

    ReplyDelete
  5. Nama saya mohamad zulhilmi zulkefli. Berusia 22 tahun. Lahir di lenggong perak tetapi dibesarkan di pulau pinang kedah dan perak. Sekarang menetap di bangi untuk terus mencari dan menggali ilmu.

    Mengikuti program kewangan dan perbankan. Berat badan saya terpaksa dirahsiakan. Tinggi saya pon begitu. Hobi saya ialah membaca buku dan mengumpul setem. Saya suka Menunggang motosikal kriss100. Berwarna biru.

    Saya pernah memenangi acara lompat dan lari dalam guni semasa darjah 2. Pernah makan burger dengan kawan-kawan sambil sengih sebab terlupa tutop zip.

    Cuba terangkan pasal diri anda pulak. Saya Nampak anda mempunyi ciri-ciri yang best. Anda agak kiut. Tampan. Cun. Cantik. Menarik.


    Ehhhhh…. Silap komen ke ni.. ;p

    ReplyDelete
  6. @zulhilmi tempoyak ; Hahahahhahaha. Salah komen Harap maaf. :P

    ReplyDelete

Assalamualaikum. Komen yang baik-baik je ye?