Wednesday, 21 August 2013

OHBlogger Blogger Baru

Greeting Text
Klik banner kalau nak join sekali!

Segmen OHBlogger Blogger Baru

Assalamualaikum wbt, Harinie terjumpa Segmen baru. Segmen dari Hasrulhassan.com. Segmen nie berkisah 'OHBlogger Blogger Baru' Segmen nie khusus untuk blogger-blogger yang baru dalam industri Pembloggeran ini. Tujuan segmen ini adalah untuk memberi peluang kepada blogger baru untuk memperkenalkan blog diaorang. Yela sekarang nie semua orang nak ade blog. Antara sebab-sebab nak ade blog mesti nak dapat pendapatan sampingan kan? Pendapatan sampingan? Ape tu? Jom bace sini dulu 'Buat duit online

Okay let's back to the topik. Okay mari aku ceritakan sedikit demi sedikit pasal blog aku nie. Nama aku Norfarhanah Binti Abu Bakar dan aku lebih perfer orang panggil aku Nong ataupun Nana. Nak panggil Farhanah pun takpe. Lagi comel. (Kot) Blog aku nie ditubuhkan pada 4hb Oktober 2010. Entah kenapa dengan tibe-tibe je nak buat blog. Mungkin nafsu 'remaja' mase Form 4 membuak-buak kan. Tu yang rase macam 'Eh,orang tu ade blog! aku pun nak buat blog lah, macam best je?' Ahaha, Bila bace balik first entry aku pada 4Hb Okt 2010 aku rase............ tu macam bukan aku je. Ish! Kira dulu aku nie rempitzz jugak lah kan. Malas jadi malazzz, terkejut jadi tekejoTTT. Hahahah rase macam malunyeee. Kenapa lah boleh tulis entry macam tu. Hiks Hiks Hiks

"Blog pasal apa?"

Mula mula start ber-blogging, memang blog aku nie aku jadi kan diari kedua aku. Taip tanpa henti, menjiwang sana sini. Memang mostly entry aku dulu-dulu memang pasal peribadi aku, then cerita pasal member sikit, kisah putus cinta sikit dan sebagainya. Okay, Mulai 2012 aku kian matang (konon) mula dah sikit-sikit update pasal isu semasa, ape yang jadi kat malaysia, keagamaan sikit dan sebagainya. Dan InsyaAllah blog ini akan diteruskan kepada entry-entry yang memberi kebaikan kepada aku dan readers. InsyaAllah bermanfaat untuk semua orang. Dan sikit-sikit akan aku selitkan entry peribadi aku. Hehehe

'Kenapa nama blog nama sendiri (//Nor Farhanah)'

Seperti yang diketahui umum, Aku lebih prefer letak nama aku sendiri berbanding nama yang bukan-bukan. Nama aku kan sedap, Kan?! (mohon angguk) Hahah Okay gurauu sahaja. Tipu lah kalau aku cakap aku takpernah letak nama yang bukan-bukan. Malah lagi teruk pun ade. Haha Aassif Jiddan, saya taknak kongsi. Paling best dulu masa SPM letak nama blog 'Blog Budak SPM' (Konon taknak update entry sebab nak SPM). Tu je lah sebab aku letak nama blog aku kot. InsyaAllah sampai bila-bila. 

'Link blog?'

Seperti sedia maklum. Link blog aku ialah http://akudot.blogspot.com Link blog ini akan tetap jadi akudot.blogspot.com sampai bila-bila. InsyaAllah 10tahun dari sekarang nak tukar jadi www.akudot.com. Fuh (Dabik dada!) Sebab ape aku pilih link nie? Sebenarnya awal aku buat blog aku letak link 'http://farhanahabubakar.blogspot.com Pergh siap nama ayah aku weh. Hebat tak hebat lah kan. Tapi dek kerana idea classmate aku masa SPM terpaksa lah tukar jadi akudot.blogspot.com. Cuba kau try cakap. Aku....dot....dot...blogspot.com. Dot dot tu cam ade dua kali en? Haha baru lah comel gitu. 'Aku' tu maksudnya aku lah. Aku punya blog bukan korang, so ikut suka aku nak buat ape dengan blog nie. Hehe

"Tujuan berblogging"

Tujuan aku berblogging? Rasenya macam dah cerita kat atas. Tapi takpe, demi segmen ini gua sanggup repeat balik. Tujuannya adalah untuk berkongsi ape yang terbuku didalam jiwa dan raga aku nie. In real life, aku nie tak banyak mulut sangat. Tapi melalui blog! Gua dapat luahkan apa sahaja yang ada dalam hatiku ini. Ceh

"Tujuan join Segmen OHBlogger Blogger Baru"

Tujuan aku masuk Segmen nie? Melalui segmen ini aku dapat 1 peluang dari Hasrulhassan yang baik hati. Sudi juga untuk menganjurkan 1 segmen untuk blogger baru. Bukan senang nak tarik readers bace entry kita nie sebenarnya. So melalui Segmen ini, aku dapat memperkenalkan blog aku kepada orang ramai agar mereka tahu kewujudan aku dalam industri Pembloggeran ini. Tu jelah tujuan aku sebenarnya, (Part industri Pembloggeran tu yang tak tahan. Haha)

Okay sekian sahaja hujahan aku untuk Segmen dari HasrulHassan. Sebagai ringkasan untuk entry hari ini

Nama ; NorFarhanah Binti Abu Bakar
Link blog ; http//akudot.blogspot.com
Nama blog ; //Nor Farhanah
Mula berblogging ; 4hb Okt 2010
Tujuan berblogging ; For sharing to others
Blog mengenai ; Perbadi/Isu semasa/perkongsian/keagamaan

Itu sahaja. Selamat bersegmen! ;-)
Due date ; 22 Ogos 2013 jam 9 pagi.
Thanks >> 1 2 3

 

     

26 comments:

  1. Assalamualaikum.. singgah dari blog brader hasrulhassan, selamat bersegmen...^___^

    ReplyDelete
  2. mama join juga...
    http://mamamamy.blogspot.com/2013/08/segmen-ohblogger-blogger-baru.html

    ReplyDelete
  3. =)
    http://mesrailmu.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. singgah sini.. dr segmen sama..:)

    http://blogcontestgiveaway.blogspot.com/2013/08/ohblogger-blogger-baru.html

    ReplyDelete
  5. salam perkenalan...dari segmen yang sama , good luck ya :)

    http://coratcoretsibudaktembam.blogspot.com/2013/08/ohblogger-blogger-baru.html

    ReplyDelete
  6. salam kenalan dari cik akak :)

    http://sweetyzhanieyz83.blogspot.com/2013/08/ohblogger-blogger-baru.html

    ReplyDelete
  7. Salam perkenalan...dari segmen yang sama..

    http://aswanazmy.blogspot.com/2013/08/ohblogger-blogger-baru.html

    ReplyDelete
  8. salam kenalan..harp2 blh jadi rakan blogger...dtg dari segmen yang sama..

    http://sigadisberkacamata.blogspot.com/2013/08/ohblogger-blogger-baru.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah, rajin-rajin lah ke mari. Hihi

      Delete
  9. Salam perkenalan dari www.tepakku.com

    ReplyDelete
  10. selamat bersegmen
    http://hunyieda.blogspot.com/2013/08/ohblogger-blogger-baru.html

    ReplyDelete
  11. mama singgah dari segmen yang sama, salam perkenalan, done follow

    http://mamamamy.blogspot.com/2013/08/segmen-ohblogger-blogger-baru.html

    ReplyDelete
  12. Salam, Qeela dtg singgah dr segmen yg sama :) all the best yea! :)

    http://ourrandomrainbow.blogspot.com/2013/08/ohblogger-blogger-baru.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima Kasih! Awak pun sama, good Luck! :)

      Delete
  13. As-Salam. Saya suka .. saya suka dengan cara anda menulis entri segmen ini. Cukup mengujakan membaca entri ... moga akan terus relevan dengan tujuan berblog dan banyakkan pengisian yang bermanfaat untuk agama .... in Sha Allah.

    Saya singgah menerusi segmen.

    www.hasrulhassan.com

    ReplyDelete

Assalamualaikum. Komen yang baik-baik je ye?